Sosyal Medya

Güncel

AK Parti’de FETÖ operasyonu!

AK Parti’de yapılan kapsamlı inceleme sonrası ciddi bulgular bulunan isimler hem teşkilattan uzaklaştırılıyor hem de haklarında yargı süreci başlatılıyor. İşte FETÖ'cüleri belirlemek için uygulanan kriterler...



AK Parti, teÅŸkilata sızmış FETÖ üyelerinin temizlenmesi konusunda hassas bir çalışma yürütüyor. TeÅŸkilatta 17-25 Aralık’taki darbe giriÅŸimlerin ardından 2014 ve 2015’te gerçekleÅŸtirilen kongrelerde kapsamlı bir temizlik yapılmıştı.

15 Temmuz’daki darbe giriÅŸiminin ardından bu temizlik yeni bir boyut kazandı. Yeni süreçte üç aÅŸamalı inceleme devreye girerken, üç kriter gözetildi. Ä°ÅŸte o aÅŸamalar:

İLK ÇALIŞMA İLLERDE

Ä°llerde 3’er kiÅŸilik heyetler oluÅŸturuldu. Ä°l ve ilçe teÅŸkilat baÅŸkanları, belediye baÅŸkanları ve her ilin milletvekillerinden seçilenler heyet olarak çalışma yürüttü. TeÅŸkilatta FETÖ’yle iliÅŸkisi, iltisağı bulunan isimler belirlendi. Ä°hbarlar, belgeler, araÅŸtırmalar derlendi. Tespitler, Genel Merkeze iletildi.

GENEL MERKEZ’DE TEK TEK ANALÄ°Z

Ä°llerden gelen bilgiler ve parti yönetiminin çalışmaları, Genel Merkezde üç kiÅŸiden oluÅŸan heyete emanet edildi. Siyasi ve Hukuki Ä°ÅŸlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TeÅŸkilattan Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa AtaÅŸ ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Erol Kaya’dan oluÅŸan heyet, bilgileri tek tek analiz ederken, ‘çapraz inceleme’ye tabi tuttu. Bu kapsamda, ihbar ve bilgilerle yetinilmeyerek, o ilin belediye baÅŸkanı ve milletvekilleri, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri de dinlendi, görüşleri alındı. Çalışmalar ‘Güçlü şüphe’, ‘şüphe’ ve ‘zayıf şüphe’ kriterleri göz önüne yapıldı.

SON KARAR BAÅžBAKAN’DA

Heyetin, üç kriterle yaptığı tespitler ve raporlar, BaÅŸbakan Binali Yıldırım ve parti yönetimiyle paylaşıldı. ‘Güçlü şüphe’ olanlar ve bulgularla durumu netleÅŸtirilenler partiden uzaklaÅŸtırılarak gerekli adli süreçler baÅŸlatıldı. Öte yandan teÅŸkilatlara gelen çok sayıda ihbar da tek tek deÄŸerlendiriliyor. Yalan ihbarlara yönelik de iÅŸlem yapılırken, bu kiÅŸilerin teÅŸkilattaki görevlerine son veriliyor.

Türkiye Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.